ONTVANG GRATIS CV-KETEL OFFERTES

Vergelijk meerdere CV-ketel installateurs in uw regio


Wat kost een riool ontstoppen?

Soms komt het voor dat het nodig is om je riool te ontstoppen. Een riool kan op ieder moment ineens gebreken gaan vertonen vaak met nare gevolgen. Maar wat kost een riool ontstoppen eigenlijk? We geven antwoord in deze blog.

Hoe komt een ontstopt riool?

Een verstopt riool is iets wat je natuurlijk het liefste niet meemaakt. Toch komt het zo nu en dan voor. Een verstopt riool komt onder andere door het doorspoelen van items zoals babydoekjes, olie of vetten, maandverband of zelfs teveel wc papier.

Hoe merk je dat je riool verstopt is?

Wanneer je een verstopt riool hebt kun je dit merken aan een verstopte afvoer, een verstopt toilet, wateroverlast, vieze geurtjes of als je pech hebt: alles tegelijkertijd.

Een riool ontstoppen

Als je riool eenmaal verstopt is, wil je dit dan natuurlijk heel snel opgelost hebben. Een verstopt riool los je op door het riool flink door te laten spoelen door een professioneel bedrijf. Is de verstopping toch erger dan verwacht, dan kan het zijn dat er meer nodig is dan alleen het riool doorspoelen. Er moet dan uitgezocht worden waar het probleem precies ligt, bijvoorbeeld via een camera, waarna het probleem op de juiste manier aangepakt kan worden.

Kosten riool ontstoppen

De kosten om een riool te ontstoppen varieert nogal en is – zoals we hierboven uitleggen – afhankelijk van de ernst van het probleem. Moet het riool alleen doorgespoeld worden of is er meer aan de hand? Dit heeft allemaal effect op de prijs. Wordt de ontstopping berekend door middel van een uurloon? Dan zal de ontstopping wat duur uitvallen als een loodgieter lang bezig is. Bij een vast tarief per uur wordt alle tijd die ze extra bezig zijn om de ontstopping te verhelpen er nog bovenop gerekend. Gelukkig is een doorsnee ontstopping vaak binnen een halfuur tot een uur opgelost.