ONTVANG GRATIS CV-KETEL OFFERTES

Vergelijk meerdere CV-ketel installateurs in uw regio


Waar je op moet letten bij een verouderde CV ketel

Een warm huis is van groot belang in de koude en gure maanden. Wanneer een ketel niet goed werkt of verouderd is bestaat de kans dat hij uitvalt. Het is belangrijk om op een aantal zaken te letten. Het verbruik, het rendement en ook de warmte in de kamers zijn indicatoren om te beslissen of een nieuwe ketel verstandig is. Er zijn verschillende voordelen om een nieuwe CV ketel te nemen. 

Belangrijke punten 

Het energieverbruik is een belangrijk punt als er een oude CV ketel in de woning staat. Het energieverbruik is immers bepalend voor de kosten. Hoe zuiniger de CV ketel is, hoe lager de energiekosten zijn. Het is goed om te kijken naar vernieuwingen in de markt. Verander van gas naar een andere energiebron bijvoorbeeld door een warmtepomp te gebruiken of een zonneboiler. Het kan naast het gas ook uitstekend werken. 

Een zuinige CV Ketel

Wanneer je een andere CV ketel neemt is het belangrijk om te kijken naar het energieverbruik. Kies voor een zuinige ketel. Er zijn steeds meer mogelijkheden om een goede CV ketel te kiezen. Ook de combinatie met een warmtepomp, zonneboiler en slimme thermostaat is een prettige aanvulling. De combinatie maakt het mogelijk om een optimale werking te krijgen. De slimme thermostaat helpt om het rendement nog verder te verbeteren. 

De prijzen van een CV Ketel

Een nieuwe CV ketel is natuurlijk wel een investering. Het is daarom goed om de verschillende CV ketels met elkaar te vergelijken. Kijk hierbij niet alleen naar de prijs. Goedkoop kan immers op de lange termijn duurkoop zijn. Helemaal wanneer het verbruik te hoog is bij de goedkope ketel. Na het kopen van een nieuwe CV ketel is het verstandig om een brandverzekering simulatie te doen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de CV ketel ook goed verzekerd is.