ONTVANG GRATIS CV-KETEL OFFERTES

Vergelijk meerdere CV-ketel installateurs in uw regio


Waarom kiezen voor een elektrische CV-ketel bij zonnepanelen

De populariteit van zonnepanelen stijgt. Het is namelijk een uitstekende keuze om je steentje bij te dragen aan een groenere wereld en bovendien kun je zelf aardig wat kosten besparen op je energierekening. Zorg voor een goede voorbereiding en oriënteer je goed. Bekijk de zonnepanelen prijs, soorten en maten en kijk wat de verwachte opbrengst van de zonnepanelen zal zijn. Heb je onlangs zonnepanelen laten plaatsen en wil je je oude CV-ketel laten vervangen door een elektrische CV-ketel? 

Waarom zonnepanelen combineren met een elektrische CV-ketel?

Het is belangrijk om eerst te weten dat je geen rechtstreekse koppeling tussen de zonnepanelen en een CV-ketel kunt maken. Zonnepanelen wekken gratis elektriciteit op voor je woning door de elektriciteit op je elektriciteitsnet te plaatsen. Gebruik je geen elektriciteit, dan zal de elektriciteit worden opgeslagen in batterijen of op het distributienet. De CV-ketel is een losstaand apparaat en dit maakt gebruik van je eigen elektriciteitsnet, net zoals je verlichting, tv en wasmachine. 

Bespaar geld met een elektrische CV-ketel 

Heb je zonnepanelen en wek je veel meer elektriciteit op dan dat je gebruikt. Dit is natuurlijk zonde wat het kan je veel geld besparen. Kies daarom voor een elektrische CV-ketel! Deze electrische verwarmingsketel kun je namelijk aansluiten op je eigen net. Let er wel op dat er op veel woning te weinig zonnepanelen geïnstalleerd worden om je zowel in elektriciteit te voorzien als de woning te verwarmen. Een elektrische CV-ketel zal dan teveel elektriciteit van het distributienet halen wat je veel geld zal kosten. Verder is dit afhankelijk van je huishouden en gebruik. 

Kies voor een warmtepomp

Zoals je hierboven kon lezen, moet je zorgen dat je elektrische CV-ketel niet te veel elektriciteit van het distributienet zal halen. Dit zal je namelijk veel geld gaan kosten. Gelukkig is hier een eenvoudige oplossing voor: een warmtepomp. De warmtepomp neemt namelijk deels het werk over om je woning te verwarming. Je elektriciteit heeft hierdoor minder elektriciteit nodig en je zult hierdoor minder elektriciteit verbruiken. Je kunt er ook voor kiezen om je water te verwarmen door een zonneboiler in plaats van je CV-ketel. Het enige nadeel hiervan is dat je diverse systemen in je woning hebt die elk hun eigen onderhoud nodig hebben.

zonnepanelen