ONTVANG GRATIS CV-KETEL OFFERTES

Vergelijk meerdere CV-ketel installateurs in uw regio


Trap op maat laten maken

Een industrieel interieur is een interieur wat een hoop mensen in hun huis willen. Het is een combinatie van een chique interieur omdat er veel met donkere kleuren gespeeld wordt, maar daarnaast ook een ontzettend stoer interieur door de materialen die gebruikt worden in het interieur. In deze tekst gaan we je laten zien welke dingen je kunt uitvoeren in de woning om een industrieel interieur te krijgen. Zo laten we zien wat je kunt doen qua meubels en accessoires, maar ook bekleding van de muren en grond en natuurlijk dat de trap die zich in de woning bevindt.

Wat is een industrieel interieur?


Een industrieel interieur is natuurlijk geïnspireerd door de industrie en dat merk je dan ook door zowel de kleuren als de materialen die er gebruikt worden. Qua kleurenpalet kom je vooral uit op koele tinten. Denk hierbij aan zwart, wit, grijs en lichte kleuren blauw. Ook kleuren die we terugzien in steen zoals rood of bruin zoals hout komen in dit interieur voor. Daarnaast is het zo dat de materialen die gebruikt worden vaak ruwe materialen zijn. Je kunt dan denken aan grof hout, steen, staal, beton en metalen. Wanneer je gaat voor meubels en accessoires in deze materialen en kleuren dan is een industrieel interieur zo voor elkaar te krijgen. Een belangrijk aspect van de woning is natuurlijk de trap. Allereerst omdat deze vaak een hoop ruimte in beslag neemt en veel in het zicht is, maar ook omdat dit de link is tussen de beneden en bovenverdieping. Ook de trap moet dus in dezelfde stijl zijn als de rest van de woning en dat kun je het beste voor elkaar krijgen door de trap op maat te laten maken. Op die manier is de trap precies zoals jij wilt en kun je deze prima kwijt in een industrieel interieur.

Wat hoort er nog meer thuis in een industrieel interieur?


Zoals we al aangaven is het vooral zo dat er in een industrieel interieur gebruik gemaakt wordt van verschillende vaste materialen. Wanneer je kijkt naar meubels is het bijvoorbeeld zo dat een stoffen bank met metalen poten goed past, een grove tafel hier dan weer mooi bij past en je eigenlijk alle kanten op kan gaan qua accessoires. Zolang je je houdt aan de regels die er zijn omtrent een industrieel interieur, kun je het precies zo doen als jij wilt. De kleuren en materiaalcombinaties zijn een uitgangspunt, maar je moet het natuurlijk zelf invullen zoals je het zelf ook wilt. 

Bron: deurenweb