ONTVANG GRATIS CV-KETEL OFFERTES

Vergelijk meerdere CV-ketel installateurs in uw regio


Tips voor cv-ketel wegwerken

Heeft u een nieuwe cv-ketel aangeschaft? Of wilt u nog de oude ketel wegwerken? Een cv-ketel wegwerken is mogelijk, echter is het wel erg belangrijk om rekening te houden met een aantal punten. Lees hieronder verder over de belangrijkste aandachtspunten voor het wegwerken van uw cv-ketel.

Tip 1: Alleen een gesloten CV ketel wegwerken

U heeft twee verschillende cv-ketels: open en gesloten. Iedere cv-ketel heeft lucht nodig voor het verbranden van gas. Een gesloten ketel haalt deze licht via een afvoer van buiten de woning en een open ketel haalt de lucht uit de ruimte waar die hangt. Een open cv-ketel kan u dan ook beter niet wegwerken. Als u een open cv-ketel wegwerkt is er een grote kans dat er te weinig ventilatie plaatsvindt. Voordat u gaat beginnen met wegwerken is het dus belangrijk om te kijken welk type cv-ketel u heeft.

Tip 2: Zorg voor voldoende ventilatie

Bij een gesloten cv-ketel is het mogelijk om deze weg te werken, echter kan er toch nog wat onverbrand gas vrijkomen en straalt de ketel warmte af. Daarom is ventilatie enorm belangrijk. Houdt bij het wegwerken dus rekening met voldoende ventilatie. Deuren laten plaatsen in de wegwerkkast is mogelijk, maar zorg voor deuren met voldoende ventilatie. Bijvoorbeeld Louvredeuren of een schuifdeur met ruimte tussen de deur en ruimte erachter.

Tip 3: Ruimte overhouden

We snappen natuurlijk dat u zo veel mogelijk ruimte zo efficiënt mogelijk wilt gebruiken, maar een cv-ketel inbouwen is een slecht idee. Het beste kan u ruimte overhouden boven en onder de ketel voor als er onderhoud of reparatie nodig is. Ook is het van belang om alle buizen goed vrij te houden,  zodat als het nodig is de monteur ook hier goed bij kan tijdens de reparatie of het onderhoud.