ONTVANG GRATIS CV-KETEL OFFERTES

Vergelijk meerdere CV-ketel installateurs in uw regio


Slim: Een thermostaat met aanwezigheidssensor

In tijden waar de energiekosten stijgen is het belangrijk om na te denken over hoe je energie kunt besparen. Bij de meeste huishoudens gaat de meeste energie naar het warm houden van het huis en het verwarmen van water voor het douchen. Gelukkig zijn hier ook veel oplossingen voor te bedenken die ervoor zorgen om deze kosten te drukken. Zo kun je een thermostaat met aanwezigheidssensor installeren en bespaar je automatisch vele euro’s op jaarbasis. Een aanwezigheidssensor schakelt namelijk de kachel uit wanneer er langere tijd geen aanwezigheid is geconstateerd.  

Thermostaat met aanwezigheidssensor installeren

Het installeren van een thermostaat met aanwezigheidssensor is heel eenvoudig. De aansluiting is namelijk gelijk aan de manier waarop de oude thermostaat is aangesloten. Het enige wat anders is zijn de instellingen. Deze kun je volgens de handleiding toepassen. Bij de meeste thermostaten met aanwezigheidssensor kun je op verschillende manieren de aanwezigheid vaststellen met bijvoorbeeld beweging en lichtsensor. Ideaal om automatisch vast te stellen of de kachel uit kan of niet. Wanneer je niet weet hoe je een thermostaat moet vervangen kun je dit ook laten doen door een expert.

Slimme thermostaat alternatieven

Niet alleen een thermostaat met aanwezigheidssensor kan je helpen bij het besparen op je energierekening. Ook kun je een slimme thermostaat installeren. Deze sluit je aan op je wifi netwerk en kun je instellen en bedienen met je smartphone. Het mooie van een slimme thermostaat is de mogelijkheid om deze te koppelen aan andere slimme producten. Je koppelt bijvoorbeeld de slimme thermostaat aan je philips hue lampen en laat ze knipperen wanneer er een ruimte boven of onder een bepaalde temperatuur komt. Ook het in en uitschakelen met een slimme speaker is ideaal. Let er wel op dat je voor alle slimme apparaten weer een hub nodig hebt. Zo heb je bij een thermostaat een basisstation nodig om te kunnen communiceren met andere smarthome producten van andere merken. Voor de slimme verlichting kun je het beste een hue starterspakket kopen. Hierin vind je alles wat je nodig hebt.