ONTVANG GRATIS CV-KETEL OFFERTES

Vergelijk meerdere CV-ketel installateurs in uw regio


Met deze 5 tips vind je de beste makelaar Sliedrecht

Heb jij een makelaar Sliedrecht nodig omdat je een huis wilt kopen, dan is het belangrijk dat je iemand vindt die jouw belangen zo goed mogelijk behartigt. Deze persoon kan voor jou je droomhuis vinden en een goede prijs onderhandelen. Met een goede makelaar maak je het gehele proces zo soepel en simpel mogelijk en als dat betekent dat je snel het perfecte huis vindt dan is deze specialist de kosten meer dan waard. Maar hoe vind je de beste makelaar in Sliedrecht? Het antwoord is simpel: met de volgende 5 tips.

De beste makelaar in Sliedrecht vind je met een vergelijking

Hoe kun je een goede makelaar vinden als je niet weet wie in jouw omgeving zijn diensten aanbiedt? Het is dus essentieel om eerst een overzicht te maken van de makelaars in Sliedrecht en omgeving en daar een selectie uit maken. Je vindt dan niet alleen de makelaar met de beste prijs, maar ook die je het meest complete dienstpakket aanbieden, met de meeste ervaring en met de juiste insteek. Uiteindelijk is een klik ook belangrijk. Ga dus nooit met de eerste de beste makelaar in zee, maar spreek met meerdere professionals en maak een vergelijking.

De makelaar is aangesloten bij een branchevereniging

Het is altijd verstandig om een makelaar in Sliedrecht te kiezen die is aangesloten bij een branchevereniging. Daar zijn verschillende redenen voor. De makelaar geeft aan serieus te zijn en kwaliteit te leveren. Lid van een branchevereniging word je namelijk niet zomaar. Ook wordt de makelaar dan op de hoogte gehouden van het laatste professionele nieuws. Een laatste belangrijke reden voor een branchevereniging is dat je dan toegang krijgt tot een geschillencommissie als er een conflict ontstaat. Voorbeelden van brancheorganisaties zijn VastgoedPRO, VBO of NVM.

Vraag rond bij vrienden en familie

Ga na of er iemand in jouw familie- en vriendenkring is die ervaring heeft met een bepaalde makelaar in Sliedrecht. Het is belangrijk dat deze regionaal werkzaam heeft omdat dat betekent dat de makelaar kennis heeft van de markt in Sliedrecht.  Niemand kan je beter vertellen hoe het is om met een makelaar te werken dan iemand die daar persoonlijk ervaring mee heeft. Iemand uit je sociale netwerk zal je eerlijk vertellen of de ervaring goed of slecht was en waarom. 

Onderhandel over de prijs

Heb je eenmaal een goede makelaar in Sliedrecht gevonden, dan kun je gaan onderhandelen over de prijs. En dat is helemaal niet vreemd, want de vergoeding die makelaars mogen vragen is niet wettelijk vastgelegd. Eerst spreek je duidelijk af wat je wilt dat de makelaar voor je gaat doen en daarna spreken jullie samen een prijs af. Vaak is dit een percentage van de verkoopprijs van een huis.

Vertrouw op je gevoel

Het is erg belangrijk dat je je goed voelt bij de makelaar in Sliedrecht die je uitkiest en dat jullie een klik hebben. Vertrouw dus op je onderbuikgevoel en je zit meestal goed.