ONTVANG GRATIS CV-KETEL OFFERTES

Vergelijk meerdere CV-ketel installateurs in uw regio


Je cv-ketel vervangen door een warmtepomp: waarop letten?

Steeds meer mensen zijn aan het overwegen om de cv-ketel te vervangen door een warmtepomp. Het verduurzamen van je woning met een warmtepomp heeft meerdere voordelen. Wat deze voordelen zijn en waar je op moet letten bij het vervangen van je cv-ketel door een warmtepomp, vertellen we in dit artikel.


De voordelen van een warmtepomp


Het besparen op je gasverbruik is voor veel mensen toch wel de grootste reden om over te stappen
naar het verwarmen met een warmtepomp. Wanneer je een all-electric warmtepomp hebt, bespaar je 100% op je gasverbruik en met een hybride warmtepomp, die samenwerkt met je cv-ketel, bespaar je ook al een groot deel van je gasverbruik. De warmtepomp is bovendien een milieuvriendelijk alternatief op de cv-ketel, doordat de CO 2 -uitstoot hierdoor flink afneemt. Er is weinig elektriciteit nodig voor het produceren van veel warmte.


Hybride of all-electric?


Je kunt je cv-ketel vervangen door een warmtepomp of kiezen voor een hybride warmtepomp die
samenwerkt met je cv-ketel. Maar wat kies je dan? Ga je voor de grootste besparing op het gasverbruik, dan kun je het beste kiezen om te verwarmen met een warmtepomp. Het zou ook kunnen dat je liever in stappen wilt verduurzamen, omdat je de investering nog te groot vindt of als je cv-ketel nog goed is. Dan is een hybride warmtepomp ook een goede keuze. Let er daarbij wel op dat je in de toekomst met deze hybride warmtepomp wel makkelijk volledig elektrisch wilt gaan. De warmtepompen waarmee dat makkelijk kan, hebben het label ‘All-Electric Ready’.


De juiste keuze maken


Er zijn verschillende soorten warmtepompen. Ieder huis is weer anders en daarom is de juiste keuze voor een warmtepomp ook voor iedere woning anders. Milieucentraal geeft nog meer tips en uitleg over warmtepompen. Het beste advies vraag je bij een warmtepomp installateur met verstand van zaken. Die kan op basis van je woning en je warmte wensen een goed advies geven over de warmtepomp die daar het beste bij past. Met behulp van de bovenstaande informatie weet je in ieder geval de basis die belangrijk is bij het vervangen van je cv-ketel door een warmtepomp. Laat je goed informeren en adviseren over de juiste keuze in jouw situatie.