ONTVANG GRATIS CV-KETEL OFFERTES

Vergelijk meerdere CV-ketel installateurs in uw regio


Hoe bescherm ik mijn gehoor tijdens het klussen?

Als je aan het klussen bent krijg je vaak te maken met veel verschillende geluiden. Of je nu aan het zagen, boren of schuren bent, je moet goed denken om je gehoor. Je gehoor kan snel beschadigen als je je te lang in een omgeving bevindt met te hard geluid. Je moet vooral opletten als je merkt dat je hoge tonen minder goed kan horen. Dit kan betekenen dat je gehoorbeschadiging hebt opgelopen. Merk je dat je gehoor achteruitgaat? Ga dan eens langs bij een audicien voor een gehoortest.

Bescherm je gehoor

Er bestaan verschillende soorten gehoorbescherming voor op de werkvloer. Je kan je gehoor zowel beschermen met gehoorbeschermers als met pluggen. Gehoorbeschermers kan je vinden bij bouwmarkten. Deze gehoorbeschermers zet je op je hoofd, ze zorgen er dan voor dat je oren volledig afgesloten worden. Je kan dan op een veilige manier verder met klussen. Daarnaast heb je pluggen. Deze pluggen stop je in je oor en deze sluiten je oren ook compleet af. Pluggen worden soms bij mensen die klussen als gemakkelijker ervaren. Een voordeel van pluggen is dat ze compacter zijn dan gehoorbeschermers.

Harde geluiden

Als je aan het klussen bent, heb je vaak te maken met harde geluiden. Je hoort dit geluid, doordat er trillingen komen in je oren. Deze trillingen gaan via het slakkenhuis en trommelvlies en worden dan omgezet in geluid. Je trommelvlies kan beschadigen wanneer de trillingen in je oor te hevig worden. Hierdoor kan het zijn dat je minder goed kan horen. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je je gehoor beschermt als je voor een langere tijd in een omgeving bent met harde geluiden.

Gehoortest doen bij een audicien

Heb je het gevoel dat je gehoor achteruit is gegaan? Dan kan je dit laten testen bij een audicien. Een gehoortest wordt vaak afgenomen door piepjes af te spelen. Zo kan er worden nagegaan welke tonen je wel en niet hoort. Zo kan er worden bepaald hoe erg je gehoor beschadigd is. Een audicien kan je ook informeren en oplossingen geven zodat je geen gehoorschade op loopt.