ONTVANG GRATIS CV-KETEL OFFERTES

Vergelijk meerdere CV-ketel installateurs in uw regio


Gebreken in huis waar vaak overheen gekeken wordt

Kijk bij de aankoop van een nieuw huis goed naar mogelijke gebreken binnen het pand. Zo is het verstandig om kritisch naar de staat van de kozijnen te kijken. Kozijnen van hout kunnen bij een slecht onderhoud gaan rotten. In het ergste geval moet het kozijn vervangen worden, wat hoge kosten met zich meebrengt. Moet je de kozijnen vervangen? Kies in dat geval voor kozijnen van kunststof. Deze kozijnen hebben een veel langere levensduur en vergen minder onderhoud. Zo hoeven ze bijvoorbeeld niet eens per drie tot vier jaar geschilderd te worden. Een fijn vooruitzicht! Er is echter meer om op te letten, in dit artikel lees je er meer over.

Kijk naar de staat van de cv-ketel in de woning

Kijk bijvoorbeeld ook naar de staat van de cv-ketel. Hoe oud is het model al? Wanneer is deze voor het laatst van onderhoud voorzien? Enzovoorts. CV-ketels gaan over het algemeen 10 tot 15 jaar mee. Begint de cv-ketel aan z’n einde te komen? Houd in dat geval rekening met een grote investering, die benodigd is om deze te vervangen. Kosten waar je vaak niet op zit te wachten bij de overname van een woning. Wanneer de cv-ketel al relatief oud is, dien je in de maandlasten rekening te houden met de onderhoudskosten. Er zullen regelmatig onderdelen vervangen moeten worden.

Let op de staat van het hang- en sluitwerk

Een ander aspect om rekening mee te houden is het hang- en sluitwerk in de woning. Hoe oud zijn de sloten? Hoeveel verbindingspunten heeft het slot met de deurpost of het raamkozijn? Enzovoorts. Het kan slim zijn om de cilindersloten na overname van een woning te vervangen. Hier dien je echter rekening mee te houden in het kostenplaatje voor het huis. Ook kwalitatief goede sloten zijn vaak niet goedkoop. Het voordeel hiervan is echter wel, dat de kans op een inbraak aanzienlijk kleiner wordt.