ONTVANG GRATIS CV-KETEL OFFERTES

Vergelijk meerdere CV-ketel installateurs in uw regio


Een landhuis bouwen

Droomt u al jaren over het bouwen van een prachtig landhuis? Maar vraagt u zich of dit wel mogelijk is binnen de bebouwde kom? Het antwoord is Ja! Zo zijn er tegenwoordig ontzettend veel mogelijkheden om een prachtige vrijstaande woning binnen de bebouwde kom te bouwen. Sinds de verstedelijking willen mensen die het kunnen veroorloven steeds vaker een landhuis bouwen midden in een stad of dorp. Variahuis helpt u hiermee graag verder. Door de jaren heen beschikken wij over de nodige ervaring om u tijdens dit proces te ondersteunen.

Wat zijn de kenmerken van een landhuis?

Iedereen begrijpt wel dat een landhuis geen bouwstijl is zoals dat wel is bij een herenhuis óf notariswoning. Een landhuis is meer een verzamelnaam voor vrijstaande woningen die beschikken over een landelijke uitstraling. Maar hoe kun je deze landelijke uitstraling eigenlijk typeren? Over het algemeen zie je de volgende kenmerken in woningen die men beschouwd als landelijk. Zo hebben landhuizen over het algemeen een gezellige én warme uitstraling. Ook gebruikt men voornamelijk natuurlijke bouwmaterialen, denk dan aan natuursteen en hout. Ook zie je deze natuurlijke elementen vaak terug in het interieur. Dat kunnen bijvoorbeeld houten meubels zijn. Verder zie je vaak een of meerdere opstallen rondom het huis, qua stijl identiek aan de woning.

Hoe maak je een landhuis nostalgisch

Over het algemeen vallen de liefhebbers van een landhuis over de vele nostalgische elementen. Wanneer men het heeft over nostalgie, dan heeft men het voornamelijk over de “grootmoederstijd”. Dat is de periode eind 19e/begin 20e eeuw. Toen woonde iedereen nog vrijstaand sinds rijtjeshuizen toen nog niet bestonden. Kies je dus voor een nostalgisch landhuis in plaats van een modern landhuis, dan zijn een aantal elementen belangrijk. Kies dan voor luiken voor de ramen en houten deuren en kozijnen. Deze houten deuren en kozijnen zijn dan vaak groen of blauw van kleur.

Gaat u binnenkort een huis bouwen? Bekijk dan de mogelijkheden bij Variahuis.nl