ONTVANG GRATIS CV-KETEL OFFERTES

Vergelijk meerdere CV-ketel installateurs in uw regio


De vele redenen om voor vloerverwarming te kiezen

Misschien heeft u wel gemerkt dat steeds meer woningeigenaren vloerverwarming aan laten leggen. En dit is niet alleen omdat u dan geen koude voeten krijgt als u zonder schoenen over uw tegels loopt. Verwarming in de vloer is comfortabel, maar het kan u ook helpen om geld te besparen en uw woning beter in te richten. Lees hier verder over waarom deze vorm van verwarmen zo populair aan het worden is.

Vloerverwarming is duurzaam

Als u verwarming in uw vloer laat plaatsen, dan kunt u uw woning op een duurzame manier verwarmen. Hier zijn twee redenen voor. Allereerst is de temperatuur van het water bij vloerverwarmingen lager, wat betekent dat uw cv-ketel niet zo hard hoeft te werken. Daardoor is verwarming in de vloer, ten tweede, ideaal in combinatie met bijvoorbeeld warmtepompen en zonneboilers. Met verwarming in uw vloer bent u klaar voor een gasloos huishouden.

Verwarming in de vloer is comfortabel

Er zijn verscheidene redenen waarom vloerverwarming zo comfortabel is. De vloer zal uiteraard warm aanvoelen aan de voeten. Omdat de warmte van een groot oppervlak en van beneden komt, zal de warmte goed zijn verdeeld. Ook is er weinig sprake van tocht en trek bij vloerverwarming, wat het comfort binnen bevordert. Met vloerverwarming warmen uw ruimtes langzamer op, maar als ze eenmaal op warmte zijn blijft deze ook veel gemakkelijker behouden.

U kunt uw radiatoren verwijderen

Hebt u besloten om verwarming in uw vloer te laten leggen, dan betekent dat u (een gedeelte van) uw radiatoren kunt verwijderen. En door dat te doen kunt u uw interieur veel vrijer inrichten. U heeft niet meer te maken met radiatoren die vrij moeten staan of leidingen die langs de muur lopen. Zolang u niet meer dan 60 procent van de vloer blokkeert met kleden en meubilair, kunt u exact de inrichting realiseren die u voor ogen heeft.

Met verwarming in de vloer bespaart u geld

De reden waarom het aanleggen van verwarming in de vloer soms duur is, is omdat de gehele vloer moet worden verwijderd en opnieuw moet worden opgebouwd. In een nieuwbouwwoning of tijdens een grote renovatie is dit veel gemakkelijker om te doen en ook goedkoper. Echter, het is niet veel duurder dan het aanleggen van een volledig nieuw verwarmingssysteem en uiteindelijk plukt u er wel de vruchten van. Het geld dat u kwijt bent aan vloerverwarming kunt u namelijk binnen 6 jaar terugverdiend hebben door de besparingen die u ermee maakt.

Verwarming in de vloer is hygiënisch

Een laatste reden waarom vloerverwarming ideaal is, is omdat het erg hygiënisch is. Het trekt weinig stof aan en dit stof wordt niet door de kamer verplaatst. Daarom kan het een uitkomst zijn voor mensen met allergieën, hooikoorts en astma, vooral als u uw verwarming in de vloer combineert met een mooie naadloze gietvloer. Wacht dus niet langer, pak de telefoon en laat u door een specialist informeren over het plaatsen van verwarming in uw vloer. De werkzaamheden zullen even wat overlast opleveren, maar daarna zal u niet anders meer willen.

CV-Compleet is de Webwinkel voor al uw vloerverwarming.