ONTVANG GRATIS CV-KETEL OFFERTES

Vergelijk meerdere CV-ketel installateurs in uw regio


Cv-ketel onderhoud door een loodgieter

De meeste cv-ketels hebben tegenwoordig een gemiddelde levensduur van 10 tot 15 jaar. Veel mensen denken hierdoor dat er in de tussentijd niets kan gebeuren met hun ketel. Dit is echter een misvatting. Iedere ketel kan namelijk te maken krijgen met een storing. In dat geval warmt het apparaat geen water meer op. Hierdoor komt er geen warm water meer uit de kraan, maar ook verwarmt het water in de verwarmingsinstallatie niet meer. Dit voorkom je door regelmatig cv-ketel onderhoud uit te laten voeren door een loodgieter in Leidschendam.

Zelf een ketel onderhouden

Een cv-ketel is een bijzonder complex apparaat. Wanneer je hier onderhoud aan uit wilt voeren, moet je dan ook kennis van zaken hebben. Toch proberen veel mensen eerst zelf om bijvoorbeeld een storing te verhelpen. In sommige gevallen volstaat het om jouw cv-ketel te resetten. Dit werkt echter lang niet altijd. Helpt dit niet? Blijf dan vooral zelf van het apparaat af. Indien je er toch mee aan de slag gaat, wordt het probleem mogelijk alleen nog maar erger. Hoe vaak is onderhoud noodzakelijk?Om de kans op problemen met een cv-ketel te verkleinen, moet je onderhoud uit laten voeren door een loodgieter. Veel mensen hebben echter geen idee hoe vaak dit moet gebeuren. Dit verschilt per ketel. Nieuwe ketels behoeven bijvoorbeeld minder onderhoud dan oude ketels. Toch raden wij aan om minimaal eenmaal per jaar een loodgieter naar jouw ketel te laten kijken. Op deze manier verklein je de kans op problemen met het apparaat tot een minimum.

Storing? Laat deze verhelpen!

Laat je jaarlijks onderhoud uitvoeren aan jouw cv-ketel? Dan betekent dit niet dat je niet te maken kunt krijgen met problemen. Zo is een storing bijvoorbeeld nooit helemaal uit te sluiten. Is er reeds een storing ontstaan? Dan doe je er ook goed aan een loodgieter in te schakelen. Hij komt namelijk zo snel mogelijk naar jou toe en verhelpt het probleem in een handomdraai. Hierdoor beschik je binnen de kortste keren weer over warm water in huis.