ONTVANG GRATIS CV-KETEL OFFERTES

Vergelijk meerdere CV-ketel installateurs in uw regio


5 manieren om je huis te verduurzamen

Je maakt een zeer verstandige keuze als je je woning gaat verduurzamen. Er zijn verschillende manieren om je woning te verduurzamen waardoor je huishouden vele malen milieuvriendelijk en energiebesparend wordt. Ga hieronder verder met lezen om meer te weten over de 5 manieren om je huis te verduurzamen.

1. Zonnepanelen

Door middel van zonnepanelen kan je op duurzame wijze groene stroom opwekken. Deze groene stroom kan vervolgens in je eigen huishouden worden gebruikt, wat een flink verlaagde energierekening met zich meebrengt aangezien je minder stroom van de energieleverancier af moet nemen. Daarnaast zijn ook de zonnepanelen kosten tegenwoordig vrij laag en je profiteert van enorme besparingen, de verhoging in de waarde van je huis, de snelle terugverdientijd en de lange levensduur.

2. Zonneboiler

Met een zonneboiler verduurzaam je je huis aangezien je gebruik maakt van zonne-energie voor het verwarmen van je water. Hierbij wordt het water opgewarmd door middel van de leidingen. Op momenten dat er niet genoeg zon is voor het opwekken van stroom kan de cv-ketel bijspringen. Je kunt ook kiezen voor het kopen van een boiler die werkt op elektriciteit.

3. Warmtepomp

Schaf je een warmtepomp aan, dan kan je daar je hele woning mee verwarmen tijdens de koude wintermaanden en koelen gedurende de warme zomermaanden. Er wordt gebruik gemaakt van de lucht, grondwater of de bodem om warmte te onttrekken. Je kunt de warmtepomp zelfstandig laten functioneren, maar je kunt ook kiezen om het apparaat te combineren met de cv-ketel. Hybride warmtepompen zijn de laatste maanden ongekend populair (bron).

4. Isolatie

Een gemakkelijke manier om je huis te verduurzamen is door de ruimte volledig te isoleren waardoor er minder sprake is van warmteverlies. Denk hierbij aan het isoleren van de vloeren, het dak, de muren, de kruipruimte en dergelijke.

5. Hoogrendementsglas

Investeren in hoogrendementsglas, oftewel HR ++ en HR+++ glas, is altijd een slim idee als je woning nog is voorzien van enkel glas of standaard dubbel glas. Op deze wijze isoleer je je woning optimaal.

Er zijn meerdere manieren om je huis te verduurzamen, waaronder zonnepanelen, een zonneboiler, een warmtepomp maar ook het isoleren van je huis en het aanbrengen van HR++ of HR+++ glas. Wil je meer weten over wat zonnepanelen kosten of welke warmtepomp het meest geschikt is? Dan is het verstandig om contact op te nemen met een specialist zodat deze je kan aangeven wat de mogelijkheden zijn waarop jouw huis verduurzaamd kan worden.